Sierra Leone – landet som behöver ditt stöd

Min vän Rodney Lowe har under ett flertal år arbetat med biståndsverksamhet i landet Sierra Leone. Han har fokus på mänskliga rättigheter, solidaritet och humanism. Under den senaste tiden har han arbetat med kvinnors rättigheter, jämlikhet och att stoppa våldet mot kvinnor.

Bildspelet visar hur man i huvudstaden Freetown försöker städa upp på gator och torg. Nedsmutsningen och allt skräp som visas på bilderna är resultatet av att det i Sierra Leone inte finns några system för avfallshantering. Nedsmutsningen förstärks av att avföring, urin från stadens toaletter och allt medicinskt avfall går rakt ut i de öppna kanalerna ni ser på bilderna. Där blandas allt till en fruktansvärd smörja. Denna smörja rinner sedan sakta men säkert genom hela mångmiljonstaden för att sedan hamna ut i havet. Helt orenat!

Alla förstår att risken för sjukdomar är mycket stor på grund av den totala bristen på en organiserad och säker avfallshantering.  Skadorna på miljön av nedsmutsningen är givetvis kraftiga och för närvarande oöverskådliga.

Titta på bildspelet, fundera på vad du kan göra för att hjälpa människorna att komma ur misären i Sierra Leone

Min vän Rodney är i Sverige just nu, dels för att genomföra ett antal seminarier om  situationen i landet. Han pratar om mänskliga rättigheter, fackliga rättigheter och kvinnors utsatta situation.

Den som vill komma i kontakt med Rodney kan ringa 0738554796.

Rodney är i Sverige fram till den 13 maj 2008.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s