Nu är det Jul igen!

Nu är det julafton och julhelgen börjar. Många människor är ledig och får en välbehövlig vila. jag är också ledig och är hemma med familjen hela helgen. Barnen är lediga från skolan och för dom, särskilt dom mindre barnen, är julen något alldels speciellt. Det är förväntans tider och man kan se hur nyfikenheten tindrar i deras ögon. Vad får jag i julklapp?
Tänk på att julen är barnens högtid.
De allra flesta av oss önskar en vit jul, en jul med gnistrande snö och frostbitna träd. En vit jul har också en annan innebörd, en jul utan alkohol. IOGT-NTO, nykterhetsrörelsen ställde en fråga till användarna av forumet Lunarstorm, en grupp på internet för ungdomar. 23 552 ungdomar svarade på frågorna. Resultat. Var tionde barn känner obehag varje jul och orsaken är fulla vuxna. För många barn stannar det inte vid obehagliga känslor utan julhelgen blir dagar med aggresivitet och våld.
Så behöver det inte vara och det är vi vuxna som har ansvaret.
Min julhälsning till alla blir. Ta ditt ansvar som vuxen, se till att julen blir en vit jul och att den lämnar fina minnen hos barnen, minnen som dom med glädje och stolthet kan berätta om för kompisar och lärare på skolan nästa år.

GOD JUL!

ljus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s