Demonstration för Saabs framtid

På torsdag demonstrerar Trollhättan för sin bilfabrik. I hela Europa demonstrerar General Motors-facken.

Det är IF Metall Norra Älvsborg, LO och Socialdemokraterna som kallar till demonstrationen i Trollhättan på torsdag kväll.
Tonnie Andersson, ordförande i IF Metallavdelningen säger på avdelningens hemsida:
– Jag tycker inte att någon ska stanna hemma. Alla bör komma och visa att det finns en enorm uppslutning bakom framtiden för bilindustrin. Den här gången räcker det absolut inte med att knyta näven i fickan.
– Vi i IF Metall ska manifestera för att säkra jobben och för att vi står bakom den plan som Saab Automobile presenterat. Jag hoppas att alla medlemmar hjälper till och tar med sig många andra som kanske inte arbetar på Saab, men som inser att det som händer nu berör hela Trollhättan och en stor del av regionen omkring oss.

På manifestationen deltar IF Metalls förbundsordförande Stefan Löfven, socialdemokraternas ekonomiske talesman Thomas Eneroth och arbetsmarknadspolitiske talesman Sven-Erik Österberg.

Samtidigt samma dag mobiliserar de andra GM-facken i Europa mot hoten mot deras arbetsplatser. I ett gemensamt upprop säger facken nej till stängningar av fabriker och nej till nerdragningar.

I stället vill de se statliga kreditgarantier, nya affärspartners och en ny företagsledning som i samarbete med regeringar, fackföreningar, försäljare och anställda tar fram ”miljövänliga, dynamiska och innovativa fordon”.

Skribent.  HARALD GATU

www.dagensarbete.se

© Dagens Arbete

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s