IF Metall arbetar för ett jämställt arbetsliv

Bilden av att den typiska industriarbetaren är en man sitter djupt rotad hos de flesta av oss. Det är därför lätt att uppfatta IF Metall som ett ”gubbigt” förbund vars företrädare och medlemmar främst är män. Faktum är att verkligheten ser helt annorlunda ut. Av IF Metalls cirka 370.000 medlemmar är fler än var femte en kvinna och vi är LO:s tredje största kvinnoförbund.


Ingen kan ha undgått vårt krav på att industrin ska vara lönenormerande på den svenska arbetsmarknaden. Med denna redogörelse i samband med den stundande Internationella kvinnodagen den 8 mars och avtalsrörelsen vill vi kvinnor i IF Metalls förbundsstyrelse, tillsammans med vår avtalssekreterare, sätta fokus på att vi även vill vara föregångare när det gäller jämställdhet i arbetslivet. Nu har våra motparter möjligheten att bevisa att de också står upp för ett jämställt arbetsliv. Läs här om förhandlingsdelegationernas svar.

Inom IF Metall är jämställdhet en självklarhet och en högt prioriterad fråga. I juni förra året presenterades en rapport, gjord av en arbetsgrupp ledd av förbundsordförande Stefan Löfven, som satte upp konkreta mål för förbundets jämställdhetsarbete. Dessa mål har i stor utsträckning påverkat hur våra krav i den nu pågående avtalsrörelsen ser ut.

Läs hela artikeln här.http://www.lotidningen.se/?id_item=26877

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s