Industribloggarna – en facklig kraft på nätet

För en tid sedan bildade IF Metall nätverket industribloggarna. Syftet är att knyta samman bloggare från industrin och stärka fackets opinionsbildning på nätet.– Det är bra att förbundet startat ett bloggnätverk, säger Esbjörn Jonsson som är medlem i IF Metall och ingår i bloggnätverket.

Esbjörn Jonsson har bloggat sedan 2008. Han gör det för att dela med sig av sina åsikter, tankar och reflektioner kring fackliga och politiska händelser. – Jag lyfter fram intressanta och tänkvärda insändare, debattinlägg, ledare, artiklar, böcker och händelser som många gånger inte får den uppmärksamhet de borde ha i samhällsdebatten och i media.
Industribloggarna består i nuläget av 16 bloggare. De kommer från olika platser i Sverige, men har minst en sak gemensamt – medlemskapet i IF Metall. Esbjörn Jonsson tycker det är bra att förbundet startat ett bloggnätverk. Rösterna från facket och från medlemmarna är viktiga i samhällsdebatten.

– Jag hoppas att det blir många fler som bloggar i framtiden, både från IF Metall och från andra fackförbund.
Enligt undersökningen Svenskarna och Internet är de vanligaste bloggarna i dagboksform och det är främst unga kvinnor som står för skrivandet. Det är 6 procent som handlar om politik. 37 procent av Internetanvändarna läser olika bloggar, men det är endast 6 procent som själva bloggar.

Skribent

Christian Andersson – christian.andersson@ifmetall.se

Källa: www.ifmetall.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s