I Moderaternas Sverige har………

500 000 personer lämnat a-kassan. Varför? Det har helt enkelt blivit för dyrt att vara med. Fredrik Reinfeldt har både höjt avgiften till a-kassan och sänkt ersättningsnivåerna. Före 2007 skilde det cirka en hundralapp mellan den billigaste och dyraste a-kassan. Nu skiljer det mer än 600 kronor. Varje kollektiv ska själva bära kostnaderna för arbetslösheten.

Ett nyliberalt synsätt på den så kallade arbetslinjen. Piskan viner över folket. Den som är frisk och arbetar belönas, den som är sjuk eller arbetslös straffas.

Är du frisk, arbetar och rik då belönas du sjufalt!

Sjuk, ja den risken ökar i Sverige där högern dramatiskt skurit ner på Arbetsmiljöverket ekonomi. Effekten har blivit att antalet arbetsmiljöinspektörer har halverats. Inspektörerna hade tidigare, före 2006, fulltecknade kalendrar med arbetsplatsbesök, nu ska verksamheten klaras med en halverad styrka.

Konsekvenserna blir självklart att arbetsmiljöinspektörerna inte hinner med att inspektera arbetsplatserna, riken för allvarliga olycksfall och arbetssjukdomar ökar.

Så är det i Moderaternas Sverige, arbetarnas hälsa sätts på undantag och blir man sjuk, då bestraffas man med sämre sjukersättning för att till slut utförsäkras.

Tänk på detta när du ska rösta i höst, den 19 september. Det kan vara annorlunda och det är du som väljer!

En reaktion på ”I Moderaternas Sverige har………

  1. Moderater o borgelighet ”måste” bort! Önskvärt vore om ”alla” i regeringsställning hade större empati för samhällsklassernas lägre skikt, samt lämnade eventuella karriäristiska drag till förmån för ett bättre mänskligare samhälle och engagemang till en friskare värld. Vi människor behöver inte hyckleri som ledstjärna.
    Idiologi innefattas inte av att försvara sina höga löner.
    Det är ärlighet och självuppoffring som ger betyg ”och” resultat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s