Stoppa rasismen i skolan

Expo utbildning besöker i Örebro

Under måndagen och tisdagen den 30-31 augusti besöker Expos utbildningschef Alexander Bengtsson Örebro län för att föreläsa om rasism och främlingsfientlighet. Föreläsningen hålls inom ramarna för projektet ”Stoppa rasismen i skolan” som är ett samarbete mellan Expo utbildning, IF Metall, Elektrikerförbundet, Transportarbetarförbundet och Byggnads.

– Vi besöker under augusti-september i stort sätt varje dag runt om i Sverige, säger Alexander Bengtsson.

”Stoppa rasismen i skolan” riktar sig främst till elever på praktiska program.

– I de senaste skolvalen har vi sett hur rasistiska och främlingsfientliga partier rönt framgångar på just praktiska program. Det borde vara en väckarklocka för varenda antirasist i det här landet, säger Bengtsson.

Alexander Bengtsson som också skrivit argumentationsboken ”Sverigedemokraterna har fel” finns tillgänglig för intervjuer under måndagseftermiddagen från klockan 16:00 på IF Metalls lokaler i Örebro (Klostergatan 35). Bengtssons går att nå på mobilnummer: 0766-47 79 95.

Stiftelsen Expo är en antirasistisk privat forskningsstiftelse som grundades 1995 i syfte att studera och kartlägga antidemokratiska, högerextrema och rasistiska tendenser i samhället. Verksamheten bedrivs på ideell grund. Stiftelsens plattform värnar demokrati och yttrandefrihet mot rasistiska, högerextrema, antisemitiska och totalitära tendenser i samhället. Stiftelsen Expos verksamhet består av tre grenar:

Publicistisk verksamhet
Stiftelsen Expo ger ut tidskriften Expo och nyhetssajten expo.se.

Utbildning
Expo föreläser var tredje dag någonstans i Sverige för kommunpolitiker, journalister, poliser, lärare, allmänhet med flera.

Research
Expo samlar, analyserar och sammanställer material om den svenska extremhögern. Stiftelsen förfogar bland annat över Skandinaviens största arkiv med rasistisk propaganda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s