Borgs fanclub buar!

Finanspolitiska rådet var tänkt att vara Anders Borgs egen hyllningskör. En samling nyliberala ekonomer utnämnda av Borg själv som årligen ska kommentera Borgs egen politik.

  • Jobbskatteavdraget sägs denna gång ”sannolikt vara en effektiv metod att öka sysselsättningen” men regeringen ”borde förklara bättre hur det fungerar”. Kanske som Lars Calmfors, församlingens ordförande, förklarade i en radiointervju citat (studio ett);

– Den viktigaste effekten är att den gör att arbetssökande accepterar jobb till lägre lön än vad de annars skulle göra och att det får de fackliga organisationerna att hålla nere lönekraven.

  • Sjukförsäkringsreformen har genomförts på ”ett förhastat sätt”…. (minst sagt)
  • Arbetsmarknadspolitiken får kanske den hårdaste och rakaste kritiken. Citat; ”Inom arbetsmarknadspolitiken har jobbsökaraktiviteter och coachning använts för mycket i lågkonjunkturen, medan arbetsmarknadsutbildningen har blivit alltför liten.”
  • RUT- och ROT-avdraget. Visserligen vurmar man för RUT (man vill väl gärna ha sina subventionerade pigor kvar), men anser att ROT-avdraget måste bort när konjunkturen vänder (rödgrön politik).

Källa: http://ilsemarie.wordpress.com/2010/05/17/borgs-fanclub-buar/

Nu när till och med Borgs egen fanclub buar åt en stor del av alliansregeringens politik –  trots att det är valår – då är det nog hög tid att byta både politik och regering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s